Recepty ze zvěřiny

2 thoughts on “Recepty ze zvěřiny

  1. Čevapčiči

    600-800 g skopového nebo jehněčího masa, sůl, mletý pepř, 2 až 3 lžíce hladké mouky, 2 menší cibule, lžíci hořčice, tuk na opékání.

    Maso nakrájíme na kousky, umeleme, osolíme, opepříme, dobře prohněteme a ještě jednou umeleme, aby bylo jemné. Potom ho zpracujeme a vyválíme malé, asi 5 cm dlouhé válečky. Obalíme je v mouce a opékáme po všech stranách na roštu nebo na pánvi s rozehřátým tukem. Podáváme s drobně krájenou cibulí, hořčicí a s opékanými nebo vařenými brambory nebo s chlebem.

  2. Jehněčí maso na víně

    600 g jehněčího masa, sůl, 6 lžic oleje, 2 lžíce másla, 300 g kořenové zeleniny, cibuli, 5 zrnek pepře a nového koření, bobkový list, lžičku octa, 2 dl červeného vína, mouku.

    Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu se zeleninou ji osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, přikryjeme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme. Šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Maso přeléváme na talířích omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *